4,2 °C

Historisch pand S'veen toch plat

di 25 januari 2011 12.12 uur

SURHUISTERVEEN - De toekomst van de voormalige dokterswoning aan de Kolk 15 in Surhuisterveen is bekend. In een tweede gesprek tussen eigenaren, de burgemeester, wethouder Lammers en de actiegroep is maandag duidelijk geworden dat er geen redding voor het pand meer is. Ondanks de goede gesprekken, zetten de eigenaren de sloop door.

De eigenaren van De Kolk 15, de heren Van der Velde en Schuil, hebben de burgemeester meegedeeld dat zij samen geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over een vraagprijs voor het pand. De eigenaren van De Kolk 15 nodigden daarentegen het actiecomité uit een realistisch bod op het pand te doen, maar die hebben aangegeven het niet haar taak te vinden een dergelijk bod te doen.

Indien door de eigenaren een vraagprijs was genoemd, dan zou het comité vervolgens op zoek zijn gegaan naar eventuele investeerders. Gezamenlijk zijn de gesprekspartners tot de conclusie dat de gesprekken niet hebben geleid tot voorkoming van de sloop van het pand aan De Kolk 15. Reden daarvoor is dat het pand geen monumentenstatus heeft en dat de eigenaren daarom niet verplicht zijn het pand te behouden. De eigenaren van het pand zullen de sloop van het pand dan ook hervatten.

Het actiecomité zal de petitie ‘Behoud historisch pand Surhuisterveen’ voorafgaand aan de raadsvergadering van 3 februari a.s. aan de gemeenteraad aanbieden met het dringende verzoek snel te komen met een gemeentelijk monumentenbeleid. Voor de dokterswoning komt zo'n beleid echter te laat.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie