Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Schoppen tegen het hoofd:5 maanden cel

vr 21 januari 2011, 17.36 uur

LEEUWARDEN - Voor een mishandeling vorig jaar tijdens het dorpsfeest in Surhuizum moet een 45-jarige inwoner van het dorp 5 maanden de cel in. Samen met zijn 17-jarige zoon en diens 18-jarige vriend uit Harkema heeft de Surhuizumer op 20 augustus twee mannen mishandeld. Een van de slachtoffers is door vader en zoon tegen het hoofd en in het gezicht geschopt.

Vijf jaar geleden is de Surhuizumer betrokken geweest bij een vechtpartij, waarin een van de slachtoffers een aandeel gehad zou hebben. De Surhuizumer kropte zijn woede jarenlang op, tot het tijdens het dorpsfeest tot een uitbarsting kwam. Vader en zoon waren achter de andere man en diens schoonzoon aangelopen. Toen de twee slachtoffers bijna thuis waren, werden ze aangevallen.

Hoewel ze het zelf ontkenden, hebben vader en zoon een van de slachtoffers volgens de rechters tegen het hoofd en in het gezicht getrapt. Dat is een poging tot doodslag, vindt de rechtbank. De Surhuizumer werd veroordeeld tot vijf maanden cel, plus zeven maanden voorwaardelijk. Zijn zoon kreeg de voor minderjarigen maximale werkstraf van 200 uur en vijf maanden voorwaardelijke jeugddetentie. De Harrekiet kreeg de hoogste werkstraf voor volwassenen: 240 uur.

Verder kreeg hij elf dagen cel -de duur van het voorarrest- en 180 dagen voorwaardelijke celstraf. De rechtbank vonniste lager dan de officier van justitie twee weken geleden eiste, omdat vader en zoon geen strafblad hadden. Bovendien zou de vader bij een lange gevangenisstraf zijn baan kwijtraken. Zijn afwezigheid zou de balans in het gezin verstoren. De mishandelde schoonzoon krijgt van het drietal een schadevergoeding van 551 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal