0,7 °C

Gaatze Bosma wilde niet voor de camera van TROS Opgelicht inhoudelijk reageren op de zaak......

Westereender licht voor miljoenen op

wo 19 januari 2011 09.38 uur

DE WESTEREEN -

Het tv-programma TROS Opgelicht heeft dinsdagavond Gaatze Bosma uit De Westereen ontmaskerd als oplichter. Hij wordt ook wel de Madoff van Friesland genoemd en lichtte vele vrienden, familie en bekenden op met een soort van piramidespel. De opgelichte mensen konden geld in een fonds storten en kregen vervolgens een hoge rente. Er werden investeringen van 30.000 tot 230.000 euro per persoon gedaan.

De oplichting kwam aan het licht toen op een zeker moment het geld op was. Bosma stelde een vertrouwenscommissie (van opgelichte personen) samen en deze mensen vertelde andere gedupeerden dat er geen geld meer was. Er had zelfs helemaal geen fonds bestaan en het blijft tot op heden een raadsel waar al het geld gebleven is.

Volgens TROS Opgelicht zijn er gezamenlijk miljoenen euro's overgemaakt naar Gaatze Bosma. Bosma wilde tegenover TROS Opgelicht niet voor de camera reageren op de wantoestanden. Ook de vertrouwenscommissie wilde vervolgens niet voor de camera reageren. De politie van Drachten heeft de redactie van TROS Opgelicht laten weten dat ze eind januari een mailadres zal openen waar gedupeerden zich kunnen melden. Bij de politie zijn overigens al tien aangiftes binnen gekomen tegen de man.

 

Regionaal nieuws

0,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.