Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Centrumplan Harkema dit jaar los

ma 17 januari 2011, 10.52 uur

HARKEMA - Als het meezit, kan men dit jaar nog los met de realisatie van het centrumplan voor Harkema. Na de heriening van het bestemmingsplan zal deze in de zomer van 2011 onherroepelijk worden. In de tweede helft van 2011 kan men dan beginnen met de nieuwbouw voor het centrum van Harkema. Door concrete belangstelling van een grote supermarktketen en de verenigde huisartsen zal dus heel snel begonnen kunnen worden met de eerste fase van de bouw.

Al geruime tijd zijn er plannen voor de realisatie van een vernieuwd winkelcentrum in Harkema. De oorspronkelijke plannen van WoonFriesland gingen niet door aangezien de woningbouwcorporatie een tekort van anderhalf miljoen euro in het verschiet zag liggen. Dit bleek uit een haalbaarheidsonderzoek. De gemeente is daarna op zoek gegaan naar een nieuwe partner welke gevonden werd in Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV uit Bunschoten.

De gemeente heeft een intentieovereenkomst met Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV gesloten met als doel het presenteren van een haalbaar, door Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV te realiseren, plan met een daarbij behorende planning. Samen met Plaatselijk Belang Harkema en Handel en Industrie Harkema heeft de gemeente meerdere gesprekken gevoerd. Inmiddels heeft Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV haar visie op de ontwikkeling van het centrumgebied gepresenteerd.

Het totale plan wordt opgesplitst in de volgende fases:

  • Fase 1a Gecombineerde gezondheidszorg, supermarkt, 106 parkeerplaatsen, 19 appartementen met afhankelijk van de marktvraag 250 m2 extra commerciele ruimte
  • Fase 1b Een 2e commerciële ruimte, twee bestaande gevels opwaarderen, 27 extra parkeerplaatsen Fase 2 Upgrading resterende gevels Warmoltstrjitte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof