Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

Rottevalle is haven-sluipverkeer zat

ma 17 januari 2011, 10.32 uur

ROTTEVALLE - Een aantal inwoners van Rottevalle is het sluipverkeer dat dagelijks vanaf Eastermar door hun dorp rijdt zat. Het gaat om het sluipverkeer dat via Eastermar de Havenwei neemt om zo vervolgens zo snel mogelijk naar de Wâldwei / Drachten te kunnen rijden. Hoewel de Havenwei de kortste weg is, is de weg smal en verder is er nog een alternatief.

Om het probleem op te lossen is de gemeente Smallingerland akkoord gegaan met het invoeren van een tijdelijk maatregel. Zo zal het vanaf 1 februari verboden zijn om rechtsaf te slaan naar de Havenwei. De weg wordt een eenrichtingsweg. De meeste bewoners van de Haven, Havenwei en Bildwei denken dat ze hiermee weer een plezierige woonomgeving terugkrijgen.

De maatregel is in eerste instantie een proef voor de duur van drie maanden. Na deze periode zal gekeken worden of de maatregel nog steeds gewenst is. Automobilisten die anders via de Havenwei reden, moeten nu over de Bildwei blijven rijden tot de kruising met de Buorren. Bij deze gelijkwaardige kruising kan er rechtsaf geslagen worden om het Muldersplein te bereiken. Dorpsbelang Rottevalle heeft buurdorp Eastermar via een brief op de hoogte gesteld. "Wij vragen u met klem uw snelheid aan te passen aan ons dorp (30 km) omdat in de ochtendspits (tussen half 8 en half 9) veel (fietsende) schooljeugd langs deze route komt."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto