1,9 °C

Geen straf voor reactie op WâldNet

vr 14 januari 2011 16.00 uur

LEEUWARDEN -

De politierechter heeft vrijdag een 20-jarige inwoonster van Jistrum vrijgesproken van het plegen van smaad via een reactie op WâldNet. Met de laptop en de account van de vrouw was op 18 juli 2009 een reactie geplaatst bij een artikel op Wâldnet, met de kop 'Eis 1,5 jaar voor koppige drankrijder'. Onder de naam 'Geertruida uit Jistrum' had de vrouw tot twee keer toe gereageerd op reacties van lezers.

De Jistrumse is de vriendin van de verdachte uit het betreffende rechtbankstukje. Omdat er over haar en haar vriend kwetsende opmerkingen waren gemaakt, had zij gereageerd. 's Avonds kwamen kameraden van haar vriend, twee broers, langs met de mededeling dat er opnieuw een krenkende reactie op WâldNet stond. Ditmaal werd haar vriend uitgemaakt voor 'mongool'.

Naar pas later zou blijken was die reactie onder een valse, maar wel een bestaande naam geplaatst. Een van de twee broers zette op zijn beurt een reactie online. Daarin werd de vader van degene wiens naam ten onrechte was gebruikt beschuldigd van diefstal. En dat pikte de persoon die werd beschuldigd van diefstal niet. De man deed aangifte bij de politie van smaad. (De man is vorig jaar bij een ongeval om het leven gekomen -de redactie).

De Jistrumse zei tegen de rechter dat zij er wel bij had gezeten toen een van de broers de reactie typte en online zette, maar zij had het bericht niet gelezen. Dat had ze pas gedaan toen de tekst op WâldNet stond en toen was het al te laat. Een van de broers had hetzelfde verklaard. De rechter geloofde de vrouw en sprak haar vrij. De twee broers moeten zich in februari voor de rechter verantwoorden.

 

Regionaal nieuws

1,9 °C

2 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.