Account
Logo
Zoeken
6 °C

Oorzaak storing: doorgebrande kabel

ma 6 december 2010, 11.21 uur

DRACHTEN - De oorzaak van de grote stroomstoring is bekend. ZuidOost Zorg laat weten dat het ging om een doorgebrande kabel bij een Trafohuisje. De storing ontstond rond 16.30 uur en vervolgens kwamen alle bewoners van het Servotel zonder verwarming en stroom te zitten. De technische sector van ZuidOost Zorg heeft vervolgens contact gezocht met de eigenaar van het pand WoonFriesland. Aangezien een kabel was doorgebrand, is Liander ook ter plaatse gekomen en heeft WoonFriesland gelijk een noodaggregaat besteld om de situatie op te kunnen lossen.

De nooddiensten werden gealarmeerd nadat één van de bewoners haar heup brak toen ze viel. Alle bewoners in het pand waren verstoken van electriciteit waardoor ze niets meer konden zien. Mevrouw is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Uiteindelijk was er na 23.00 uur eindelijk weer stroom in het wooncentrum.

Nadat de stroomstoring was gemeld zijn verzorgers van Servotel en ZorgThuis van ZuidOostZorg langs alle bewoners gegaan om hen te informeren en gerust te stellen. Degene die niet op het eigen appartement konden verblijven zijn opgevangen in het personeelsrestaurant. ZuidOost Zorg benadrukt dat er geen paniek is ontstaan. De nooddiensten hebben vanaf 20.30 uur de situatie gecoördineerd overgenomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'