11 °C

Gevallen racefietser zoekt zijn redder

za 04 december 2010 13.35 uur

BURGUM -

Johan Habekothé uit Hurdegaryp is op zoek naar zijn 'reddende engel'. De amateur wielrenner was donderdag aan het fietsen aan de Koumarwei bij De Centrale nabij Burgum en kwam op een zeker moment ten val. Hij raakte hierbij rond 11.25 uur bewusteloos. Bij de val liep hij een gat in zijn hoofd op en hij belandde op de grond.

Dankzij een rij-instructeur, die op het parkeerterrein bij de Centrale lesgaf, werd Habekothé gevonden. De instructeur alarmeerde gelijk een ambulance en de gewonde racefietser is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Hij moest anderhalve dag in het ziekenhuis verblijven en is inmiddels weer thuis.

Habekothé weet niets meer van het ongeval. Hij is een getrainde wielrenner die jaarlijks ruim 12.000 km fietst maar hoe het ongeval gebeurde, is voor hem een raadsel en weet hij niet meer door een hersenschudding. Hij beseft dat alles wel eens anders zou kunnen zijn afgelopen als hij niet op tijd was gevonden. "Ik wie dan ûnderkoeld rekke want it wie kâld en it frear" aldus Habekothé. Hij wil graag zijn 'redder' persoonlijk bedanken en hoopt dat deze hem zal melden.

Inmiddels is duidelijk wie de redder is. Het gaat om motorrijschool Frielink uit Broeksterwoude.

 

Regionaal nieuws

woensdag 24 februari | 5 reacties

Auto uitgebrand in Drachten

11 °C

12 inbraken

5 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.