1,7 °C

Oppositie kritisch over theater Dok18

vr 26 november 2010 02.41 uur

DOKKUM -

De fracties van Algemeen Belang Dongeradeel (ABD), PvdA en VVD hebben zich donderdagavond kritisch uitgesproken over de gang van zaken rondom theater Dok 18. Tijdens het aangevraagde interpellatiedebat werd er fel gediscussieerd. De oppositie verwijt het college dat het de gemeenteraad onvoldoende op de hoogte heeft gehouden van de actuele ontwikkelingen rondom het theater. De coalitie was het niet met de drie partijen eens en besloot om na het interpellatiedebat eerst niet verder over de zaak te discussiëren.

De gemeente Dongeradeel ontbond op 4 november het contract met theatereigenaar Oosterpoort BV vanwege onenigheid over de voorwaarden in het huurcontract. Zakelijk gezien botert het al langer niet tussen Oosterpoort BV en de gemeente Dongeradeel. In september 2009 dreigde de gemeente al eens met een kort geding, maar dit werd later ingetrokken. Toen in mei 2010 de exploitant failliet ging, ontstond er verwarring. Het was bijvoorbeeld niet duidelijk hoe de nieuwe exploitatie geregeld zou gaan worden. Bovendien had de gemeente afspraken gemaakt met de failliete exploitant over het aantal voorstellingen. Ondanks diverse gesprekken werd de overeenstemming tussen de gemeente en Oosterpoort BV niet bereikt.

Het liep ook mis tussen de twee partijen omdat de gemeente in 1 keer een deal wilde maken met Oosterpoort BV. Daar wilde het bedrijf niet in mee gaan. Eén van de punten waar de twee partijen het niet over eens waren is de inventaris van het theater. Die is officieel eigendom van de stichting steun theater en is voor ongeveer 400.000 euro aangekocht. Oosterpoort BV liet de aangeschafte tribune taxeren en kwam uit op minder dan een kwart van de nieuwwaarde. Het bedrijf deed vervolgens een bod, maar daar ging de gemeente niet mee akkoord.

In het interpellatiedebat over de kwestie ging het er soms fel aan toe. Met name de oppositie had veel vragen aan verantwoordelijk wethouder Willemsma. De coalitiepartijen hadden veel lof voor het werk van de wethouder. Tijdens het interpellatiedebat werd na twee termijnen door de coalitie besloten om niet verder in debat te gaan. Ook hoe het er in de toekomst voor het theater uit gaat zien is nog niet duidelijk.

 

Regionaal nieuws

1,7 °C

3 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.