11,9 °C

Stappers rijden rond met kruisboog

zo 31 oktober 2010 12.59 uur

FEANWâLDEN - De politie heeft zaterdagnacht vier stappers aangehouden voor verboden wapenbezit en bedreiging. De mannen werden bij een grootscheepse alcoholcontrole in gecontroleerd en in de auto werden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een kruisboog met een pijl aangetroffen. De inzittenden, een 21-jarige vrouw uit Visvliet en een 20, 24, en een 24-jarige man uit Gerkesklooster (allen) werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

De alcoholcontrole was onderdeel van een alcoholcontrole in het kader van het rij- en drinkgewoonten onderzoek. Aan dit onderzoek werkt de politie al bijna 20 jaar mee. Zodra automobilisten werden aangehouden, werden zij geïnterviewd door mensen van I&O Research uit Enschede. De controles werden gehouden bij Feanwâlden, op de rotonde Lauwersseewei en de Dongerawei onder Metslawier; rotonde Skieding en de Groningerstraatweg bij Surhuisterveen en op de Betonwei onder Harkema.

In totaal werkten 363 automobilisten mee aan een voorlopig onderzoek uitgeademde lucht (blaastest op straat). Drie bestuurders moesten daarna mee naar het bureau voor de ademanalyse. Van een beginnende bestuurder, de 24-jarige man uit Gerkesklooster, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij 455 ug/l blies. Hij en zijn inzittenden werden aangehouden bij Buitenpost. Twee andere automobilisten kregen proces-verbaal omdat te veel hadden gedronken.

 

Regionaal nieuws

11,9 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.