Account
Logo
Zoeken
10 °C
Foto: WaldNet

Klimpark Dokkum wil nog dit jaar los

do 28 oktober 2010, 15.30 uur

DOKKUM -

De twee Dokkumer ondernemers Joël Bruinsma en Jesse Oenema willen nog voor het eind van start gaan met hun klimpark in Dokkum. Aan het 'Adfunturepark' wordt op dit moment nog hard gewerkt, maar in december kan er worden gestart met het klimpark. Het duo verwacht het eerste jaar zo'n 15.000 bezoekers.

In tegenstelling tot de bekende klimmuren bestaat een klimpark uit diverse parcoursen. Een team van getrainde instructeurs draagt hier zorg voor zodat iedereen van de uitdagingen op een veilige manier kan genieten. Het park is verder uniek omdat het zich voor een groot deel binnen afspeelt, daardoor kan het park ook het hele jaar open.

Omdat het in- en outdoor klimpark zorgt voor werkgelegenheid en een betere leefbaarheid, heeft Adfunturepark een provinciale subsidie van 50.000 euro gekregen. Voor Dokkum betekent deze ontwikkeling een nieuwe interessante slechtweervoorziening. Naast het klimpark, is ook 'de Bonifatiuscode' onderdeel van de nieuwe onderneming. Met behulp van GPS kan deze te voet, per stoelbal of per step worden afgelegd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto