Account
Logo
Zoeken
10 °C

Verdachte: motor hing 'zomaar' aan boot

ma 25 oktober 2010, 19.48 uur

LEEUWARDEN - Toen ze op 18 september vorig jaar midden in de nacht een 37-jarige inwoner van Gorredijk drijfnat uit zijn auto zagen stappen, gingen bij een paar politiemensen meteen de alarmbellen rinkelen. De man is een goede bekende van de politie, hij heeft een strafblad van 23 bladzijden. Toen de agenten zijn auto doorzochten, vonden ze inbrekersgereedschap en een buitenboordmotor.

De Gorredijkster had een merkwaardige verklaring voor zijn natte kleren en de buitenboordmotor: hij was naar zijn boot geweest voor een reparatie. En zomaar, spontaan, hing er een vreemde buitenboordmotor aan zijn boot. De politierechter geloofde er maandag helemaal niets van. De rechter concludeerde dat de man de motor diezelfde nacht had gestolen van een boot die in Lippenhuizen lag.

'Een volstrekt ongeloofwaardig verhaal. Je zou bijna geloven dat Sinterklaas Gorredijk vroeg had aangedaan', zei de rechter. De verdachte, hij kwam maandag niet naar de zitting, had ook nog een knuppel in de auto liggen. De politie beschouwde de knuppel als een verboden wapen. Voor de diefstal en het wapenbezit legde de rechter twee maanden cel op.

De Gorredijkster liep bovendien nog in een proeftijd. Op 2 september 2008 kreeg hij 12 maanden cel, plus zes voorwaardelijk voor een diefstal en vier inbraken. De rechter zette de zes maanden voorwaardelijk om in een definitieve celstraf. Aan de eigenaar van de boot moet de Gorredijkster een schadevergoeding van bijna 780 euro betalen. Hij kreeg ook nog een boete van 75 euro voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer