15,5 °C

Foto: Yvonne Spinder (gemaakt met mobiel)

Hennepkweker geplukt in Drachten

zo 24 oktober 2010 11.55 uur

DRACHTEN -

De politie heeft zaterdag aan het begin van de avond in een woning aan De Vogelweide in Drachten een 44-jarige inwoner van Den Haag aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. Diverse buurtbewoners hadden geklaagd over stankoverlast bij de buurtagent.

Bij surveillerende agenten kwam zaterdagmiddag weer een melding binnen en er werd besloten om direct tot actie over te gaan. Dit omdat duidelijk werd dat er iemand aanwezig was in de betreffende woning. De agenten vielen de woning binnen en hielden daar de 44-jarige man aan. De gehele bovenverdieping was ingericht als hennepkwekerij. De 364 hennepplanten waren net geknipt.

Alle planten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zijn auto wordt nog in beslag genomen in het kader van de Plukze-wetgeving. Het was niet de eerste keer dat deze hennepkwekerij tegen de lamp is gelopen. De woningbouwvereniging gaat verder ook nog stappen ondernemen aangezien er sprake is geweest van illegale onderverhuur.

 

Regionaal nieuws