Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Kwetsbare mensen opgelicht: 16 mnd cel

vr 22 oktober 2010, 18.53 uur

LEEUWARDEN - De Leeuwarder rechtbank heeft een 38-jarige man uit Hurdegaryp zwaarder gestraft dan de officier van justitie had geëist. De Hurdegarypster heeft in de afgelopen jaren vier personen opgelicht. Hij koos vooral mensen uit die de rechtbank typeerde als 'extra kwetsbaar'. De officier eiste twee weken geleden tien maanden cel, plus vijf maanden voorwaardelijk.

De rechtbank veroordeelde de Hurdegarypster vrijdag tot 16 maanden cel, plus acht maanden voorwaardelijk. De rechtbank is er, in tegenstelling tot de reclassering, niet gerust op dat de verdachte niet gauw weer in herhaling zal vallen. Bovendien tilt de rechtbank er extra zwaar aan dat de Hurdegarypster geld aftroggelde van sociaal zwakke personen.

De man moet aan twee van zijn slachtoffers respectievelijk € 17.500 en € 33.484 terugbetalen. Een derde slachtoffer, de buurvrouw van de verdachte, diende geen schadeclaim in. Het geld waarvan de rechtbank vindt dat de Hurdegarypster het onder valse voorwendselen van de buurvrouw heeft gekregen, zal van hem 'geplukt' worden. Het gaat om 11.000 euro.

De vriendin van de man werd vrijgesproken. De rechtbank concludeerde dat niet bewezen kan worden dat de vrouw goed zicht had op de financiële handel en wandel van haar partner. Zij kon volgens de rechters niet weten dat haar vriend het geld voor andere doeleinden gebruikte dan wat hij vertelde. De officier had een werkstraf van 70 uur geëist en 50 uur voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381