2,4 °C

60 km zone ingesteld boven Twijzel

wo 20 oktober 2010 09.57 uur

TWIJZEL -

Het gebied boven de weg tussen Twijzel en Buitenpost wordt een 60 km zone. Dat heeft de gemeente Achtkarspelen besloten. Het gaat om de wegen De Wedze, Egypte (noord- en zuidkant) en de Sânbultsterwei (richting tunnel). De 60 km zone in Achtkarspelen wordt dit najaar ingesteld.

De raad van Achtkarspelen besloot in 2001 om van de meeste wegen in het buitengebied op den duur 60 km-wegen te maken. Vanwege dit besluit zijn in de loop van de jaren in dit gebied al bij verschillende wegen 60 km-borden geplaatst. Bijvoorbeeld bij De Wedze en op het Wyldpaed (oast) en Spoarbuorren. Vanwege klachten van aanwonenden over te hard rijden wordt daar door de politie regelmatig op snelheid gecontroleerd.

Hele gebied 60 km-zone
Nu is ook dit gebied als 60 km-zone aangewezen. De meeste wegen in dit gebied voldoen al aan de criteria voor 60 km-wegen. Ze zijn smal, alleen bedoeld en nodig voor bestemmingsverkeer. Verder hebben de meeste wegen ook een recreatieve functie en daarbij is de weg Egypte een belangrijke fietsroute naar het voortgezet onderwijs in Buitenpost.

 

Regionaal nieuws

2,4 °C

12 inbraken

11 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.