Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Foto: Geert Huisman

Jubileum optocht van Taxi Waaksma

za 16 oktober 2010, 14.46 uur

KOOTSTERTILLE - Op 10 oktober bestond Taxicentrale Waaksma precies veertig jaar en daar wordt uitgebreid bij stil gestaan. Zo vond er zaterdag een rondrit door de regio plaats waarbij 75 busjes en taxi’s van Waaksma in konvooi meereden. Voorafgaand was er voor de chauffeurs natuurlijk gebak. De afgelopen week was er ook al gebak uitgedeeld aan ouderen in verschillende zorgcentra in de regio. Daarnaast volgt er binnenkort nog een besloten feest voor al het personeel.

Het was in oktober 1970 toen Jouke en Etty Waaksma van de familie Plutschouw het taxibedrijf overnamen wat toen nog bestond uit twee taxi’s en een busje. Jouke was daarvoor in zijn jongere jaren als chauffeur werkzaam op de ambulance en taxi bij Stellema in Dokkum. Het is opvallend dat 37 jaar later zoon Rienk Waaksma de 'taxipoot' van Stellema overnam inclusief het personeel. Na veertig jaar is het bedrijf nog steeds in handen van de familie Waaksma en is uitgegroeid tot een onderneming met ruim 200 werknemers en een wagenpark van 115 voertuigen. In de loop der jaren werden er bedrijven overgenomen in Kollum, Burgum, Lauwersoog, Buitenpost, Surhuisterveen, Grootegast (gedeeltelijk) en Dokkum.

Op dit moment heeft Waaksma twee vestigingen. De hoofdvestiging aan de Koaten in Kootstertille en een vestiging op de Beurtvaart in Dokkum. In beide vestigingen is een centrale gevestigd van waaruit het wagenpark wordt aangestuurd. Het callcenter is gevestigd in Kootstertille. Daar zitten dagelijks vier telefonistes die de klanten te woord staan en de ritten inboeken.

Dagelijks worden er ongeveer 1000 ritten uitgevoerd door de 115 voertuigen. Waaksma verzorgt dan ook vele vormen van vervoer. Voor de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ameland, Schiermonnikoog, Kollumerland en Tytsjerksteradiel verzorgt Waaksma het Wmo vervoer voor ouderen en gehandicapten en samen met een aantal collega-bedrijven ook al het leerlingenvervoer voor deze gemeenten. Bij de verschillende instellingen van Talant in de regio Noordoost Fryslân zijn de busjes en taxi’s van Waaksma dagelijks te vinden.

Een andere belangrijke tak binnen Waaksma is het vervoer van patiënten naar ziekenhuizen door geheel Nederland. Waaksma heeft altijd een oplossing voor handen en vervoert de klanten van deur tot deur. De chauffeurs begeleiden de klant natuurlijk bij het in- en uitstappen. Ook zijn al deze chauffeurs in het bezit van een EHBO-diploma of zijn bezig met de cursus. Bovendien hebben een aantal chauffeurs een opleiding gevolgd in klantvriendelijkheid, veiligheid en regelgeving, de zogenaamde CCV-T opleiding. Kwaliteit staat bij Waaksma dan ook hoog in het vaandel.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'


regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage



regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
27.1%
Nee  
54.8%
Maakt me niet uit  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum