29,2 °C

Drankrijder is ongeval vergeten

wo 29 september 2010 17.13 uur

LEEUWARDEN -

In een onverzekerde auto en met veel teveel drank achter de kiezen knalde een Dokkumer (23) in de nacht van 21 maart op de Stationsweg in zijn woonplaats op een geparkeerde auto. De drankrijder had minstens tien tot vijftien glazen bier gehad en waarschijnlijk ook sterke drank. Zeker weten deed hij het niet, zo verklaarde hij na het ongeval.

Op de zitting van de politierechter wist hij maandag nog steeds niet precies wat er was gebeurd. Met een gekneusd bekken, een hersenschudding en een hoofdwond werd de Dokkumer afgevoerd naar het ziekenhuis. Eerst moest de brandweer er nog aan te pas komen, hij zat bekneld in zijn gele Opel Corsa. In het ziekenhuis werd bloed afgenomen, maar ook dat wist de Dokkumer niet meer.

Het bloed werd getest op de aanwezigheid van alcohol. De Dokkumer had een promillage van 1,68. Omdat hij beginnend bestuurder is en een alcoholpromillage van 0,2 het wettelijke maximum is, had hij meer dan acht keer teveel drank op. Bovendien hing hem nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd.

In 2009 had hij voor een snelheidsovertreding van de kantonrechter een voorwaardelijke rijontzegging van vier maanden gekregen. Volgens de verkeersanalisten van de politie was er ook deze keer waarschijnlijk te hard gereden. Het ongeval had de Dokkumer in zekere zin wakker geschud. Hij zei dat hij al een half jaar geen druppel drank meer heeft gedronken.

De vier maanden voorwaardelijke ontzegging kreeg hij sowieso van de rechter. Daarbovenop werd de Dokkumer veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een rijontzegging van nog eens tien maanden. Omdat hij in een onverzekerde auto reed, kreeg hij een voorwaardelijke boete van 400 euro. De Opel was ook niet APK-gekeurd.

 

Regionaal nieuws

29,2 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.