Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Foto: WaldNet

Friese fiets APK gestart in Dokkum

ma 27 september 2010, 13.00 uur

DOKKUM - Maandagmiddag werd op het Dockinga College in Dokkum op een feestelijke wijze de actie “Friese Fiets APK” gestart door voorzitter Homme Biemold van district Fryslân van Veilig Verkeer Nederland. Ook de sterkste man van Nederland Wout Zijlstra was als verrassing naar Dokkum gekomen. In de actieperiode kunnen deelnemende scholen hun leerlingen een gratis fietskeuring aanbieden. Hiermee wordt de aandacht gevestigd op het belang van een veilige fiets in het verkeer.

De fietskeuring wordt verzorgd door deelnemende tweewielerspecialisten en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Wordt de fiets goedgekeurd dan ontvangt de leerling een herkenbare ‘APK’- sticker en een sleutelhanger. Leerlingen met een afgekeurde fiets worden in de gelegenheid gesteld om hun fiets te laten repareren bij de deelnemende fietsenzaken tegen een korting waarbij de fiets alsnog goedgekeurd kan worden.

De actie loopt tot en met 31 december van dit jaar en wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, district Fryslân. De Friese Fiets APK heeft als doel de kwetsbare verkeersdeelnemers in de leeftijd van 12 tot 16 jaar de gelegenheid te bieden allemaal op een veilige fiets aan het verkeer deel te nemen. Tot op heden hebben zich 30 middelbare scholen opgegeven voor deelname met ruim 3500 leerlingen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'