Account
Logo
Zoeken
11.1 °C
Foto: Monique Westra

H'garyp: buurt presenteert eigen boek

za 25 september 2010, 18.37 uur

HURDEGARYP - Burgemeester Gerrit Jan Polderman van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft zaterdag, tijdens Nationale Burendag, een bezoek gebracht aan de jubilerende buurtvereniging Ald Trije Hoek. Genoemde vereniging bestaat 35 jaar en is opgericht voor de buurt Stationsweg, Thoden van Velzenweg, aangrenzend gedeelte van de Rijksstraatweg en enkele woningen aan de Ottemaweg en Slachtedyk.

Bewoner Hugo Bosgraaf en leden van het bestuur en bewoners hebben dankzij hun inzet en creativiteit een mooi naslagwerk over de buurt gerealiseerd waar interviews, wetenswaardigheden over de buurt, woningen en foto’s elkaar afwisselen. Het boek is volledig in kleur gedrukt door KSB Repro uit Leeuwarden. Burgemeester Polderman heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen uit handen van Petra Beista, voorzitter van de Ald Trije Hoek.

De vereniging heeft van het Oranje Fonds 750 euro toegezegd gekregen en met dit bedrag is gedeeltelijk het boek tot stand gekomen. Het boekje vond gretig aftrek bij de buurtbewoners. Voor de kinderen was er een springkussen en straattekenwedstrijd. Een barbecue voor alle buurtbewoners maakt het feest compleet.

Belangstellenden kunnen het Buurtboek bestellen bij Ettie Reitsma, Stationsweg 15, Hurdegaryp. Telefoonnummer 0511-475171.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.2%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk