Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Rijden met drank op en wapenbezit

do 16 september 2010, 14.35 uur

LEEUWARDEN - Op 2 juni vorig jaar vond de politie in de caravan van een 49-jarige Dokkumer een alarmpistool. De politie was getipt. De Dokkumer stond op een camping bij Kollumerzwaag omdat hij geen woning meer had. In principe had de man er af kunnen komen met een boete, ware het niet dat hij ruim vijf maanden later weer de fout in ging.

Op 25 november zat hij achter het stuur van de auto van een kennis, toen hij bij een wegversmalling bij Paesens een tegenligger raakte. In plaats van meteen op de rem te trappen, reed de Dokkumer door, zodat beide auto's over de hele zijkant beschadigd raakten. De bestuurster van de andere auto zette meteen de achtervolging in.

Even verderop trof zij de auto aan, met daarin wel een passagier maar geen bestuurder. De Dokkumer was lopend een weiland in gevlucht. Later meldde de man zich alsnog bij de politie, zodat hij toch nog een blaastest af kon leggen. Met een promillage van 1,92 zat hij ruimschoots boven de grens.

Hij reed bovendien in een onverzekerde auto, die overigens van de passagier bleek te zijn. De politierechter veroordeelde de Dokkumer, die niet was komen opdagen, tot een werkstraf van 80 uur en een rijontzegging van acht maanden, plus vier maanden voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie