Logo
Zoeken
Zoeken
3.1 °C
© Jochem Wiersma

Paardenmarathon Driezum-Wâlterswâld

vr 30 juli 2010 21.29 uur

WâLTERSWâLD - Vrijdag stonden de dorpen Driezum en Wâlterswâld weer in het teken van de jaarlijkse paarden marathon. Dit jaar werd voor de 21e keer het open Fries kampioenschap paarden marathon gehouden.

Onder geweldige weersomstandigheden leggen de deelnemers een parcours af van 16 kilometer door de prachtige omgeving van Damwâld, Driezum en Wâlterswâld. Ze moeten onderweg 11 hindernissen nemen. Hiervan is de eerste hindernis de vaardigheidsproef, het zogenaamde kegeltjesrijden. Er doen dit jaar 125 aanspanningen mee, die bestaan uit enkel, dubbel of vierspan paard of pony. Dit jaar doet er zelfs een equipe uit België mee.

Halverwege het parcours is er voor de dieren een veterinaire stop ingelast en worden de paarden door de dierenarts onderzocht en is er voor de paarden wat te drinken. De hindernissen worden elk jaar weer door heel veel vrijwilligers opgebouwd. Ook dit jaar zijn de vrijwilligers wekenlang bezich geweest en hebben ze weer een geweldig parcours uitgezet, waarmee ze iedere keer weer van elke hindernis een prachtig kunstwerk weten te maken.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....