0,6 °C

Burgumer stal van de baas: werkstraf

vr 09 juli 2010 20.32 uur

LEEUWARDEN -

Een 21-jarige Burgumer moet 240 uur gratis werken omdat hij zijn voormalige werkgever, een elektronicazaak in Burgum, heeft bestolen. Hij stal geld en drukte elektronische apparatuur achterover. Het geld waarvan zeker is dat hij het heeft verduisterd moet de Burgumer terugbetalen. Het gaat om iets meer dan 13.500 euro.

Nadat hij als stageloper was begonnen, ontpopte de Burgumer zich als een verkooptalent. Hij deed echter ook dingen die niet door de beugel konden. De rechtbank vond het onbegrijpelijk dat de reclassering de kans op herhaling laag inschatte. De verkoper was gewoon doorgegaan met stelen nadat hij was betrapt op het pikken van een laptop. Zijn baas had hem toch nog een kans gegeven.

De Leeuwarder rechtbank acht het gevaar dat de Burgumer opnieuw de fout in gaat juist uiterst groot. In afwijking van het advies plaatst de rechtbank de verdachte onder toezicht van de reclassering. Wanneer hij tijdens de twee jaar durende proeftijd toch weer strafbare feiten pleegt, dan staat hem een celstraf van een half jaar te wachten.

 

Regionaal nieuws