1,2 °C

10.000 kampioensvlaggen verkocht

vr 09 juli 2010 12.00 uur

DOKKUM -

De massale run op de kampioensvlag voor Oranje van de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) is overweldigend. In slechts twee dagen heeft DVC maar liefst 10.000 kampioensvlaggen verkocht. In Dokkum staat zelfs een rij van mensen die de vlag persoonlijk komen ophalen om hem op tijd in huis te hebben. “Eén vrouw kwam helemaal met de bus van Haarlem naar Dokkum”, aldus Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC.

Buitenlandse media
Sinds DVC afgelopen maandag wereldkundig maakte een kampioensvlag voor Oranje te produceren is er een storm van media-aandacht losgebarsten. Zelfs buitenlandse media weten DVC inmiddels te vinden. Een Canadese TV-ploeg brengt aan de vooravond van de finale een bezoek aan de Amsterdamse vestiging van FlagandSign, het showroomconcept van DVC. Zelfs in de Chinese media werd de kampioensvlag besproken.

Oplage verhoogd
“Iedereen heeft vertrouwen in Oranje. Al voor de halve finale was de vraag enorm. Na de gewonnen halve finale tegen Uruguay is de vraag geëxplodeerd”, zegt Hageman. Dankzij de supersnelle druktechnieken van DVC is er in korte tijd een voorraad gemaakt van 10.000 exemplaren. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen heeft DVC de productie nu verhoogd tot 15.000 exemplaren. Hageman: “Ik ben reuze trots op mijn medewerkers. We hebben dag en nacht doorgewerkt om aan de enorme vraag te voldoen”.

De vlag is te bestellen voor 15 euro via www.vlaggenwinkel.nl. “Helaas kunnen we nieuwe bestellingen niet meer voor de finale leveren. Toch verwachten we nog veel bestellingen, zo’n unieke vlag moet je gewoon in huis hebben”, aldus Hageman.

 

Regionaal nieuws