Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Fout bij afhandeling na decode 0 -

Boete voor aardappeldiefstal

wo 30 juni 2010, 16.15 uur

LEEUWARDEN - Het is een uniek verschijnsel dat op het platteland nog altijd veel voorkomt: boeren en tuinders die aan de weg in onbeheerde stalletjes aardappelen, groente en fruit verkopen. Van de klant wordt verwacht dat deze eerlijk en precies betaalt voor wat hij meeneemt.

Dat had een 64-jarige Drachtster niet gedaan, toen hij vorig jaar tot twee keer toe twee zakken aardappelen had meegenomen die een boer uit Vrouwenparochie langs de weg verkocht. Volgens de boer was er beide keren, eind januari en begin maart, niet betaald. Een omwonende had gezien dat de Drachtster de zakken aardappelen in zijn Mercedes laadde en vervolgens wegreed zonder af te rekenen.

En dat, zo probeerde de politierechter de man woensdag duidelijk te maken, is niet de bedoeling. 'Het is fantastisch dat het nog steeds kan, maar het is wel gebaseerd op vertrouwen', aldus de rechter. De Drachtster beweerde dat hij in ieder geval de eerste keer had betaald.

De tweede keer had hij geen geld bij zich. Hij was van plan om de tien euro op een later tijdstip in het daarvoor bestemde jampotje te deponeren. Toen de man in juni vorig jaar door de politie gehoord werd, had hij dat echter nog steeds niet gedaan. Toch vond de Drachtster dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan diefstal.

Desondanks kreeg hij een boete van 65 euro. De rechter kon niet bewijzen dat de man de eerste keer niet had betaald. Hij moet in ieder geval de twee zakken van de tweede keer -á € 9,50- alsnog betalen. Het was woensdag voor het eerst dat de Drachtster voor een rechter moest verschijnen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws