15,5 °C

Botsing met motor was verkeersfout

za 05 juni 2010 09.00 uur

LEEUWARDEN -

Het ongeval op de Wjitteringswei bij Aldeboarn, waarbij op 1 augustus vorig jaar een 42-jarige motorrijder uit Surhuisterveen zwaargewond raakte, is volgens de rechtbank in Leeuwarden te wijten aan het rijgedrag van een 22-jarige inwoonster van Aldeboarn. De vrouw is te ver doorgereden bij het voorsorteren, terwijl het slachtoffer samen met drie andere motorrijders vanuit de tegenovergestelde richting kwam aanrijden.

De motorrijder probeerde de auto te ontwijken door er omheen te rijden. Doordat de Aldeboarnse een corrigerende stuurbeweging naar rechts maakte, was een botsing onvermijdelijk. De motorrijder werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De man kampt nog steeds met de fysieke gevolgen van het ongeval.

De rechtbank vindt dat de Aldeboarnse een verkeersfout heeft gemaakt. De rechters hielden er rekening mee dat de vrouw ook zwaar gebukt gaat onder de gevolgen van het ongeluk. Ze werd veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.

 

Regionaal nieuws