Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Meisje vastgebonden: half jaar cel

vr 4 juni 2010, 20.41 uur

LEEUWARDEN - Toen hij in jeugdhonk de Hingel in Ternaard een 15-jarig meisje met slagroom bespoot speelde een Ternaardster (20) naar het oordeel van de rechtbank in Leeuwarden een scene na uit een seksfilm die eerder die avond in het jeugdhonk was vertoond. Het suggestief voor zijn kruis houden van de slagroomspuit staat gelijk aan een ontuchtige handeling, vindt de rechtbank.

Het verstandelijk beperkte meisje was door anderen vastgebonden met tape en touw. De Ternaardster had dat gezien, hij had die avond de leiding in het jeugdhonk. Hij wist ook dat het meisje er niet van gediend was, nadat ze het vastbinden eerst nog als een grap had beschouwd. Door haar niet los te maken heeft de Ternaardster zich samen met andere aanwezigen in de Hingel schuldig gemaakt aan vrijheidsberoving.

Verder was de Ternaardster betrokken bij de mishandeling van een groepje jongens in Dokkum, op 24 mei vorig jaar. De jongens hadden iets geroepen waar de Ternaardster en zijn vrienden niet van gediend waren. Een van de jongens werd geslagen en geschopt. Verder heeft hij een buschauffeur bedreigd en heeft hij verzet gepleegd tegen de politie.

Een hele reeks van strafbare feiten, waarvoor de Ternaardster vrijdag werd veroordeeld tot een celstraf van een half jaar, plus een half jaar voorwaardelijk. Hij komt onder toezicht van de reclassering te staan. Omdat hij in de proeftijd weer in de fout is gegaan, moet hij een eerder door de rechter voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 50 uur alsnog uitvoeren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!