Account
Logo
Zoeken
4.2 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Uitgediepte sloot zorgt voor gevaar

do 3 juni 2010, 19.37 uur

BOELENSLAAN - Het uitdiepen van de sloot langs de Brandewyk in Boelenslaan heeft tot de nodige onrust in het dorp geleid. De watergang is nu voor de kinderen een gevaarlijke sloot geworden, zo wordt door de Loansters gesteld.

Donderdagmddag kwamen twee ambtenaren van de gemeente Achtkarspelen langs om de situatie te bekijken. Echte toezeggingen konden deze echter niet doen, maar ze nemen een en ander mee in een overleg op het gemeentehuis.

Om het pleidooi voor een ‘deugdelijke bescherming’ langs de sloot kracht bij te zetten, is er een handtekeningenactie op touw gezet. Zo zijn er onder meer krabbels verzameld onder leerlingen van de hoogste groepen van de Jan van Zuilenskoalle. Ook zijn er kinderen langs de deuren in het dorp geweest voor steun om de gevaarlijke situatie ongedaan te krijgen. Diverse ouders hebben ook al contact gehad met de gemeente Achtkarspelen en de lokale overheid gewezen op de ongewenste gevolgen van de uitdieping van de sloot.

Het schelpenpaadje vormt de verbinding tussen de Blauwewyk en de Brandewyk. Aan het pad ligt ook een trapveldje. Ouders en verzorgers van de kinderen, de jongens en meisjes zelf en dorpsgenoten hopen dat de acties voor beschermende maatregelen ook daadwerkelijk tot resultaat zullen leiden.

De sloot werd uitgediept om de wateroverlastproblemen op het kruispunt bij de Piter Jellesstrjitte op te lossen. Daartoe wordt ook het riool veranderd en het hemelwater van fietsenfabriek Pointer zal gescheiden via de uitgediepte sloot worden afgevoerd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'