10,2 °C

Drachtster steelt terrasmeubels café

di 01 juni 2010 14.21 uur

LEEUWARDEN - De meeste Drachtsters kennen hem en de politie kent hem heel goed. De 41-jarige, minder begaafde Drachtster heeft een strafblad van maar liefst 21 pagina's en ieder jaar komen er een paar bladzijden bij. In februari moest hij voorkomen omdat hij een zitbank en een paar aquariums had gestolen. Dinsdag kreeg hij van de politierechter een werkstraf van 30 uur omdat hij meubilair had gepikt van het terras van café Scooters.

De politie zag de Drachtster in de nacht van 5 juni vorig jaar wegfietsen met een stoel en een terrastafel achterop. Toen de man de politieagenten in het oog kreeg, ging hij er als een haas vandoor. Op een zandpaadje bij de Leeuwerikstraat ging hij onderuit. Volgens hem gebeurde dat omdat de politiewagen hem had afgesneden. Hij raakte lichtgewond aan de schouder.

De Drachtster had thuis nog meer meubels staan: vier terrasstoelen en een tafel. De spullen waren in 2005 als gestolen opgegeven. De verdachte beweerde dat hij ze eerlijk had gekocht. Volgens de reclassering raakt de man het spoor vooral bijster als hij drank op heeft. Hij is geen gehaaide dief; hij pleegt over het algemeen kleine diefstallen, waarvoor hij ook meestal wordt gepakt.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet