14,9 °C

Drankrijder: één keer en nooit weer

ma 31 mei 2010 19.05 uur

LEEUWARDEN -

'Ik heb letterlijk de dood in de ogen gezien', zei een 35-jarige Kollumer maandag tegen de politierechter. De man was op de avond van 17 mei vorig jaar op de Simmerwei bij Oudwoude met zijn auto tegen een boom gereden. Hij raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden.

Daar bleek dat de Kollumer te diep in het glaasje had gekeken. Uit een bloedmonster dat een paar uur na het ongeval was afgenomen, bleek dat de Kollumer teveel had gedronken -hij had een alcoholpromillage van 0,84. En dat terwijl hij altijd had afgegeven op mensen die met drank op gaan autorijden. 'Ik heb altijd gezegd, mensen die met drank op in de auto stappen moeten ze doodschoppen', zei hij.

Hij voegde eraan toe, dat het hem nooit weer zou overkomen. Hij besefte maar al te goed dat hij er genadig van af was gekomen. Hij was zo geschrokken van de botsing met de boom dat hij een poosje niet in de auto durfde te stappen. Hij had destijds nogal wat privéproblemen, waardoor hij tijdelijk ergens anders woonde.

De emoties hadden volgens hem die avond de overhand gehad. Hij reed ook nog in een onverzekerde auto. Daarvoor kreeg hij maandag een voorwaardelijke boete van 350 euro. Voor het rijden met teveel drank op en het veroorzaken van gevaar op de weg kreeg de Kollumer een werkstraf van 20 uur.

 

Regionaal nieuws