15,2 °C

Van der Velde & Hoen wint rechtszaak

ma 31 mei 2010 15.51 uur

SURHUISTERVEEN -

De naam Van der Velde Verzekeringen en Makelaardij mag niet langer worden gebruikt door het makelaarskantoor dat sinds begin 2010 gevestigd is in Surhuisterveen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Leeuwarden afgelopen week beslist in een kort geding.

Het geding was aangespannen door het makelaarskantoor Van der Velde & Hoen makelaardij. Beide kantoren zijn gevestigd in Surhuisterveen en Van der Velde & Hoen ging deze maand over tot actie nadat Van der Velde Verzekeringen en Makelaardij actief werd in hetzelfde dorp.

Volgens de voorzieningenrechter leidt het gebruik van de naam "Van der Velde Verzekeringen en Makelaardij" mogelijk tot verwarring met de onderneming "Van der Velde & Hoen makelaardij o.z." Beide ondernemingen lijken sterk op elkaar omdat het makelaarskantoren zijn die in dezelfde plaats zijn gevestigd en die zich allebei op dezelfde regio richten.

Omdat de handelsnaam "Van der Velde & Hoen makelaardij o.z." al jaren rechtmatig werd gevoerd mag er nu niet nog een makelaarskantoor in Surhuisterveen komen waarin de naam "Van der Velde" voorkomt.

 

Regionaal nieuws