14,9 °C

Foto: Anne de Boer

Nieuwe veerpont in haven van Suwâld

zo 30 mei 2010 16.12 uur

SUWâLD -

De wethouders Houkje Rijpstra en Geerling Schippers namen zaterdag de nieuwe veerpont Schalkediep II in Suwâld in gebruik. Vooraf aan de opening kregen tientallen vrijwilligers een rood t-shirt uit handen van de wethouders. Op het shirt staat de naam van de organisatie en op de achterkant staat de tekst 'duorsum Tytsjerksteradiel'.

De verlengde pont is op een aantal punten verbeterd en beter geschikt voor elektrische fietsen. Bij de pont is tevens een oplaadpunt voor elektrische fietsen aangebracht. De nieuwe pont is circa 1.30 meter langer dan de oude pont. Daarnaast zijn wijzigingen aangebracht aan de kielbalk waardoor de bestuurbaarheid bij hardere wind is verbeterd. De bestaande elektrische besturing is verder voorzien van nieuwe bekabeling.

Het plaatselijke shantykoor De Piipkesjongers zorgde tijdens de opening voor muziek. Ze speelden op een provinciale boot op het water. Tevens was Tweede Kamerlid Lutz Jacobi aanwezig bij de opening. Daarna ging de pont uiteraard varen. Een gemiddelde oversteek betreft ruim 300 meter.

Klik hier voor nog meer foto's

 

Regionaal nieuws