Account
Logo
Zoeken
7 °C
Spijkerpakkenband krijgt compositie

Spijkerpakkenband krijgt compositie

di 25 mei 2010, 9.42 uur

URETERP - Philip Wilby, één van de zeer gewaardeerde brassbandcomponisten uit Engeland, heeft onlangs een nieuw werk voltooid voor Brassband De Spijkerpakkenband uit Opsterland. De compositie van Wilby’s hand heet “Fanfare and Anthem” en is gebaseerd op het Fries volkslied. Het nieuwe werk zal in première gaan op het galaconcert van het “Brighouse Festival of Brass” op zaterdag 3 juli a.s.

De Spijkerpakkenband en haar dirigent Thijs Oud zijn uitgenodigd door organisator David Horsfield om dit concert te verzorgen. Om het feest compleet te maken is er nog een speciale gast gevraagd om met De Spijkerpakkenband te spelen tijdens het galaconcert: Solo althoorn William Rushworth van brassband Brighouse en Rastrick.

Horsfield en Wilby
David Horsfield heeft al een jarenlange samenwerking en vriendschap met componist Wilby. Horsfield is naast organisator van het Brighouse Festival of Brass in Engeland ook internationaal jurylid en oprichter van uitgeverij Kirklees Music. Tijdens het Wereld Muziek Concours afgelopen zomer hoorde Horsfield voor het eerst de klanken van het Friese volkslied. Hij besloot om Wilby om een gunst te vragen, om dit naar eigen zeggen “leuke deuntje” te bewerken.

Philip Wilby
Begonnen op viool en zingend in het kerkkoor heeft hij door de jaren heen een reputatie opgebouwd als componist. Wilby heeft werken geschreven voor harmonieorkesten, brassbands, koren, kamermuziek, maar ook in opdracht voor televisie. In 1972 werd Wilby docent, later professor en hoofd van de compositieafdeling aan de Universiteit van Leeds te Leeds.

March & Hymn Tune Contest
Naast het galaconcert doet De Spijkerpakkenband ook mee aan de “March and Hymn Tune Contest” op zondag 4 juli. Iedere deelnemer moet een stuk marslopen en vervolgens een concertmars en een koraalmatig werk ten gehore brengen. Zowel het marslopen als de mars en koraal worden afzonderlijk van elkaar beoordeeld door een jury. De Spijkerpakkenband is de eerste Nederlandse brassband die mee doet aan dit festival, waar in totaal 27 brassbands hun muzikale strijd gaan leveren voor de eretitel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!