Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

10 uur werkstraf voor 'schampschopje'

do 8 april 2010, 14.31 uur

LEEUWARDEN - De 40-jarige Drachtster was gestrest en overspannen toen hij op 25 januari bij het busstation in zijn woonplaats een jonge vrouw zonder enige aanleiding tegen het been schopte. 'Een nogal vreemde actie', vond de politierechter. Het slachtoffer had aangifte gedaan van mishandeling.

Dat vond de Drachtster een beetje overtrokken. Hij geloofde namelijk niet dat hij de vrouw echt pijn had gedaan. 'Ik heb haar een beetje geschampt', zei hij. De vrouw was behoorlijk geschrokken. Zij luisterde naar muziek terwijl ze op de bus zat te wachten. Ineens merkte ze dat ze een man haar strak aankeek, waarna hij op haar af liep.

Bij het passeren schopte de man haar tegen haar linkerbeen. Volgens de Drachtster was het anders gegaan. Hij zei dat hij niet wist waar de bussen stopten. Hij zou de vrouw tot drie keer toe aangesproken hebben. Toen hij geen antwoord kreeg, raakte hij geïrriteerd. 'Ik had het idee dat ik genegeerd werd', zei de Drachtster.

Pas nadat hij de vrouw een 'schampschopje' tegen het been had gegeven, zag hij dat ze oordopjes in had waardoor ze hem niet had gehoord. Het slachtoffer was na het voorval behoorlijk angstig geworden. De rechter bepaalde dat de Drachtster haar 150 euro smartengeld moet betalen. Dat vond de verdachte eigenlijk wel voldoende, maar de rechter dacht daar anders over. Zij legde ook nog een werkstraf op van tien uur, plus tien uur voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.2%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk