Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Inbreker clubhuis DZPC kende de weg

wo 7 april 2010, 17.19 uur

LEEUWARDEN - Samen met een maat bracht een 20-jarige Drachtster tussen begin februari vorig jaar en eind maart geregeld nachtelijke bezoekjes aan het clubhuis van de Drachtster Zwem- en Poloclub (DZPC), bij zwembad de Welle aan de Reidingweg. De inbrekers namen geld, etenswaren en drinken mee. De Drachtster kende de weg in het clubhuis; hij was lid van de zwemclub en hij draaide wel kantinediensten.

Voor de politierechter in Leeuwarden werd de Drachtster woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, plus 80 uur voorwaardelijk. Een 20-jarige dorpsgenoot kreeg een werkstraf van 60 uur. Hij heeft een keer op de uitkijk gestaan terwijl zijn kameraden bezig waren met inbreken.

De Drachtster wist dat de sleutel van het clubhuis in de brievenbus was. Hij schatte dat hij tussen begin februari en eind maart drie of vier keer heeft ingebroken bij de zwemclub. Het ging destijds niet goed met hem, privé en op school. 'Ik voelde me rot in die tijd', zei de verdachte. Hij wist dat er in de koelkast een bakje met kleingeld lag. In een ander bakje lagen de bankbiljetten.

De andere verdachte heeft eenmaal op de uitkijk gestaan. Hij zou volgens zijn maten op het idee zijn gekomen om een bewakingscamera weg te draaien. Dat ontkende de Drachtster. Dat gold ook voor het meedelen in de buit. De verdachte zei dat hij niets had gekregen, zijn maten beweerden het tegendeel.

Van het buitgemaakte geld gingen de inbrekers op stap. Ze zijn met de zwemclub overeen gekomen dat ze allebei 500 euro gaan terugbetalen. Dat bedrag zou het dubbele zijn van het werkelijke schadebedrag. Het geld is ruim een jaar na dato nog niet terugbetaald. Wel heeft de Drachtster de club geholpen met een schilderklus. Hij zei dat hij deze zomer gaat werken om het geld bij elkaar te krijgen en hij is nog steeds lid van de vereniging.

De mensen van de club vonden het 'heel triest' dat een van de eigen leden had ingebroken in het clubhuis. Toch gunden ze de Drachtster een tweede kans. De verdachte die op de uitkijk heeft gestaan was geen lid. De jongen die er alle keren bij was als er werd ingebroken, moet nog terechtstaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.4%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk