Account
Logo
Zoeken
10.5 °C
© Jochem Wiersma

KNRM helpt vastgelopen motorboot

ma 5 april 2010, 17.17 uur

LAUWERSOOG - Paasmaandag werd de bemanning van KNRM station Lauwersoog gealarmeerd voor een vastgelopen bootje op het Lauwersmeer.

Een motorboot die vanaf Zoutkamp onderweg was naar Stellendam, was door een navigatiefout in de Zoutkamperril nabij boei S22 in ondiep water geraakt en vastgelopen op de grond.

Bemanningsleden die vanaf de Groninger kant naar het boothuis onderweg waren, konden deze maar moeilijk bereiken. Vanwege een druk bezochte markt in de haven van Lauwersoog was het een verkeerschaos op de N361 ter hoogte van de haven.

Toen de bemanning van de rubberboot Palace Noordwijk compleet was, werd er op volle snelheid koers gezet naar de opgegeven lokatie. Na tien minuten varen was de KNRM ter plaatse in de Zoutkamperril.

Aan boord van de Jutter waren twee man en een hond. Nadat een bemanningslid van de KNRM aan boord van de Jutter was gezet, werd er een sleeplijn aangebracht en kon de Palace Noordwijk beginnen met slepen. Binnen enkele minuten was de boot los getrokken. Na een controle of de Jutter zelf nog roer en motorvermogen had, kon deze zijn weg vervolgen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!