Account
Logo
Zoeken
8.7 °C
Muzikanten klaar voor Spring Concert
Blaast de Bazuin repeteerde de hard in de laatste week voor het Spavo Spring Concert. Op de foto is de band bezig met de voorbereidingen samen met Jantine Wiersma, die de presentatie van het concert verzorgt

Muzikanten klaar voor Spring Concert

ma 5 april 2010, 11.37 uur

SURHUISTERVEEN - Blaast de Bazuin is er klaar voor. Na maanden repeteren houdt de band komende zaterdag het jaarlijkse Spavo Spring Concert. Dit concert wordt mede georganiseerd door de Vereniging Spavo/Friesland Bank. Laatstgenoemde is ook de financiële ondersteuner van het evenement. "We hebben het de afgelopen tijd erg druk gehad", licht dirigent Bienze IJlstra van de Feanster brassband toe. "De uitvoering moet natuurlijk perfect zijn."

Dit jaar doen maar liefst drie artiesten mee aan het lenteconcert. Gurbe Douwstra en Fardau van der Woude zorgen voor de vocale inbreng. De jonge pianiste Valentina Tóth is de derde solist. Jantine Wiersma uit Surhuisterveen neemt de presentatie voor haar rekening.

Bijzonder is dat op het Spavo Spring Concert extra aandacht is voor het feit dat Friesland rond deze tijd 65 jaar bevrijd is. Via verschillende muziekstukken uit die tijd of die een link hebben met de bevrijding, zal daar op ingespeeld worden. Ook het oranje tintje ontbreekt niet.

"Het is heel bijzonder dat het juist ten tijde van het Spavo Spring Concert 65 jaar geleden is dat de mensen in deze regio zijn bevrijd", vertelt Feikje van der Velde van de muziekcommissie van het concert. "Daarom zijn we druk op zoek gegaan naar composities die herinneren aan de tijd van de oorlog of de bevrijding. Ik denk dat dat zeker gelukt is."

Het Spavo Spring Concert begint zaterdag om 20.00 uur en wordt gehouden in De Flambou in Surhuisterveen. Mensen die interesse hebben om te komen, kunnen gratis kaarten afhalen (twee per persoon) bij de Friesland Bank in Surhuisterveen. Wanneer de kaarten op zijn of de bank gesloten is, kan een e-mail worden gestuurd naar info@blaastdebazuin.com.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.4%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!