Account
Logo
Zoeken
13.1 °C
Foto: Geert Huisman

'Berend past op de slach'

di 23 februari 2010, 18.38 uur

HOUTIGEHAGE - Toneelvereniging Wâldspul uit Houtigehage speelt een Fries toneelstuk "Berend past op de slach", een komedie in drie bedrijven van M. de Bildt. In het Fries vertaald door Gerrit Meter. Op zaterdag 27 februari en 6 maart 2010 is de uitvoerging om 20.00 uur in dorpshuis De Huchte in Houtigehage.

Janny Landstra beheert samen met haar dochter en een hulp een boerenbedrijf waar Berend, een oude vrijgezel, te pas en te onpas langs komt. Het vredige bestaan wordt raar verstoord als er een aangetekende aanmaning van de landheer wordt bezorgd. Deze wil dat geld en wel zo vlug mogelijk. Hij komt die Jonker!.

Door toedoen van Berend, die met de zaken op de hoogte is, moet de Jonker op vreemde wijze het erf verlaten. De Jonker dreigt dat hij de boerderij zal verkopen. Minke, de Jonker zijn vriendin gaat alles een beetje te ver en ze leert de Jonker nu echt kennen en trekt daar haar conclusies uit.

Daarom zet de Jonker zijn dreigement door en verkoopt de boerderij. Omdat de Jonker niet weet wie de koper is, vallen ze toch nog in een diep gat, want oude Berend hat op é slach past.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin