Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Rechterlijk pardon voor verkeersruzie

di 23 februari 2010, 17.23 uur

LEEUWARDEN - Een 28-jarige Drachtster is misschien over de schreef gegaan toen hij tijdens een verkeersruzie een collega-automobilist een klap gaf, maar de man kon op dat moment niet anders. De Drachtster kreeg op 14 december 2008 ruzie met de bestuurder van de auto -een Jaguar- die achter hem reed.

De Jaguar was aan het bumperkleven toen de partner van de Drachtster langzaam reed over een stuk weg in Kootstertille. Op dat moment gold daar een snelheidsbeperking. Omdat de Jaguar wel heel erg dichtbij kwam, tikte de bestuurster even het rempedaal in, om de chauffeur er opmerkzaam op te maken dat hij aan het bumperkleven was.

Een stukje verderop werd de auto van de verdachte door de Jaguar klemgereden. De bestuurder reageerde erg agressief. De man begon te schelden en te duwen. Toen de passagier ook uit de Jaguar stapte en zich er ook mee ging bemoeien, voelde de Drachtster zich in het nauw gedreven.

Hij deelde een klap uit, nadat hij een tik in de nek had gekregen van de bestuurder van de Jaguar. De Drachtster vond dat hij niet anders kon. Zijn auto kon geen kant uit en zijn kinderen zaten er ook nog eens in. De officier van justitie vond dat de man zelf de confrontatie had gezocht.

De officier eiste een boete van 410 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk. De rechter was het daar niet mee eens. Zij vond dat de verdachte uit noodweer had gehandeld. De man wist niet wie hij voor zich had; de inzittenden van de Jaguar waren met z'n tweeën en een stuk jonger dan hij. De Drachtster kreeg een rechterlijk pardon.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'