Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

Ontvoering en poging doodslag: 4 jaar

vr 19 februari 2010, 18.17 uur

LEEUWARDEN - In hun zoektocht naar de wiet die uit hun kwekerij was geroofd, ontvoerden en mishandelden drie Leeuwarders begin september vorig jaar twee mannen en een vrouw, allen afkomstig uit Dokkum. Twee van de drie Leeuwarders (24 en 20 jaar) werden vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 4 en 2,5 jaar.

De rechtszaak tegen de derde verdachte (19) werd twee weken geleden aangehouden. De straffen vallen lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die eiste twee weken geleden zes en vier jaar cel. De rechtbank vonniste milder omdat de verdachten berouw hebben getoond. Ook wil de rechtbank de verdachten het perspectief op een verdere loopbaan niet volledig ontnemen.

De rechtbank acht bewezen dat de Leeuwarders een man en een vrouw uit Dokkum tegen hun wil hebben meegenomen in hun auto, waar ze werden mishandeld. Een derde slachtoffer werd vastgebonden in de woning van de Dokkumse. De oudste verdachte kreeg de hoogste straf omdat hij het meeste geweld heeft gebruikt. Volgens de rechters hebben de Leeuwarders zich 'uitermate gewelddadig intimiderend en gewetenloos gedragen'.

De twee hebben zich onder andere schuldig gemaakt aan het medeplegen van een poging tot doodslag. Een van de slachtoffers werd tegen het hoofd geschopt. Het mannelijke slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 1279 euro. De vrouw vroeg en krijgt 650 euro smartengeld. Het geld dat de Leeuwarders met de wietteelt hebben verdiend, 1267 en 917 euro, moeten ze terugbetalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.1%
Geen mening  
29%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!