Account
Logo
Zoeken
4.6 °C

Jongen (16) crimineel bezig in Burgum

do 18 februari 2010, 9.15 uur

BURGUM - De politie heeft met de aanhouding van een 16-jarige jongen zeven zaken in en rond Burgum opgelost. Tijdens het verhoor bekende de 16-jarige jongen - die officieel in Zwolle woont - een woninginbraak, een diefstal van een fiets en vijf vernielingen. De totale schade van deze vernielingen ligt rond de 6000 euro. De politie kwam de jongeman op het spoor dankzij verklaringen van getuigen.

Tijdens de politie verhoren bekende de jonge Zwollenaar meerdere zaken. Zo pleegde hij op 22 november 2009 een inbraak in woning aan de Solcamastraat in Sumar. De buit bestond uit een aantal parfumflesjes, snoepgoed, een paspoort en een fiets. Het paspoort werd teruggevonden. De overige goederen werden door de verdachte weggegooid.

Ook bekende de 16-jarige vijf vernielingen. Op 19 december 2009 gooide de jongen op de Acacia in Burgum een gestolen fiets tegen een geparkeerde auto. De auto liep forse schade op. Tijdens de jaarwisseling werden ruiten van drie woningen aan de De Hageboek, Minister van den Brinklaan en De Schoolstraat in Burgum vernield. Ook een ruit van bakkerij van den Berg aan de Markt moest het ontgelden. Ook deze vernielingen bekende de 16-jarige jongen.

Daarnaast bekende de Zwollenaar nog dat hij tijdens jaarwisseling een fiets had gestolen en een geparkeerde auto op de Burgemeester Steenhuisenlaan had vernield. De totale schade van deze vernielingen ligt rond de 6000 euro.

Na verhoor werd er tegen de 16-jarige jongen uit Zwolle proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort voor de kinderrechter moeten verantwoorden. In het onderzoek naar de vernielingen werden ook nog een 20-jarige Burgumer en een 19-jarige Noardburgumer gehoord. De 19-jarige bekende dat hij had geholpen bij de vernieling van de ruit van een woning aan de Minister van den Brinklaan. De 20-jarige bekende verder dat hij tijdens jaarwisseling een verkeersbord met zwaar vuurwerk had opgeblazen. Ook tegen deze beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum