Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

VVV-kracht trok eigen huisjes voor

wo 17 februari 2010, 11.51 uur

LEEUWARDEN - De kantonrechter in Leeuwarden heeft per direct de arbeidsovereenkomst van een werkneemster van de VVV op Ameland ontbonden. De vrouw heeft haar eigen huisjes voorgetrokken als belangstellenden informeerden naar de beschikbaarheid van vakantiewoningen. Om de schijn van bevoorrechting te voorkomen geldt binnen de Amelander VVV de regel dat medewerkers hun eigen vakantiehuisjes nooit als enige optie mogen aanbieden. De klant moet altijd de keuze hebben uit meerdere woningen.

De vrouw heeft zelf drie woningen op het eiland. De kantonrechter heeft de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang beëindigd. Omdat de vrouw het ontslag aan zichzelf te wijten heeft, krijgt zij geen vergoeding. De vrouw is sinds 1973 werkzaam bij de VVV. Bij zijn aantreden -in oktober 2008- had de nieuwe VVV-directeur al te horen gekregen dat medewerkers bij bemiddeling soms hun eigen huisjes als eerste aanbevolen.

Eind 2008 heeft de directeur het personeel tijdens twee werkoverleggen gewaarschuwd dat het voortrekken van eigen accommodaties absoluut niet getolereerd zou worden. Eind 2009 heeft de vrouw buiten de VVV om een van haar eigen huisjes aan een klant aangeboden. Ook de reservering werd buiten de VVV om geregeld.

Uit eigen onderzoek van de VVV is gebleken dat de vrouw in 2009 minimaal zes keer in de fout is gegaan. De rechter tikt de VVV op de vingers over de wijze waarop de richtlijnen en voorschriften worden overgebracht op de medewerkers. De regels zouden duidelijk en op schrift meegedeeld moeten worden, in plaats van tijdens een tweetal werkoverleggen, vindt de kantonrechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.7%
Nee  
55.8%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!