Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Niek Dijkstra weg uit Buitenpost

ma 15 februari 2010, 16.05 uur

BUITENPOST - Na 116 jaar vertrekt transportbedrijf Niek Dijkstra uit Buitenpost. Het bedrijf zat midden in het dorp 'op slot' en kon eigenlijk niet verder uitbreiden. Het bedrijf gaat dit jaar verhuizen naar de Jupiter in Heerenveen (achter de Lidl). "Wy ha dêr wol 7200 fjouwerkante meter iepen terrein" aldus de 71-jarige Niek Dijkstra die nog altijd actief is in het familiebedrijf. Zijn zoon Jan Dijkstra is directeur van het bedrijf dat ook een vestiging in Rotterdam heeft. Zo'n 80% van de transporten bestaat uit het vervoer van zeecontainers.

De reden voor de verhuizing is bedrijfseconomisch. Het bedrijf doet veel zaken in Heerenveen en elke keer moeten de twintig vrachtwagens weer naar Buitenpost rijden. Vele kilometers worden 'voor niets' gereden. Ook is het nieuwe bedrijfsterrein erg groot zodat alles allemaal makkelijker 'werkt'. "Yn Bûtenpost komt freedtejûn alles binnen en stiet alles fol en moatte bygelyks kontainers oersetten wurde en sa" aldus Niek Dijkstra. Het nieuwe terrein is tweemaal zo groot en biedt voldoende ruimte.

Niek Dijkstra gaat een bestaand kantoor en hal huren en heeft verder het grote bedrijfsterrein aangetrokken. Er is een optie tot koop. Het is de bedoeling dat de eerste schep dinsdag al de grond in gaat. Als alles goed verloopt kan er in juni van dit jaar al verhuisd worden. De 30 tot 35 medewerkers verhuizen mee. Consequentie is wel dat ze verder moeten reizen naar het werk. "In oantal minsken komt hjir no moai op it fytske mar dat is der dan net mear by...." aldus Niek Dijkstra. Het huidige gebouw en terrein in Buitenpost blijft eigendom van het bedrijf. Er zijn nog geen plannen voor een toekomstige invulling.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie