Account
Logo
Zoeken
13 °C

Juf . S Tadema .

Voorleesdag op de obs. prof casimir

vr 29 januari 2010, 12.33 uur

KOLLUM - Donderdag kwam een prominente groep voorleesgasten op bezoek bij de Professor Casimirschool in Kollum. Ieder jaar wordt daar een voorleesochtend georganiseerd in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Deze zijn een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging voor Openbare Bibliotheken. Dit jaar werden met name mensen uitgenodigd die direct met het thema –Sport- te maken hebben. Het thema –Sport- is door de school gekozen met het oog op de komende Winterspelen.

Voor de kinderen van alle acht groepen was een bijzondere voorleesgast gevraagd, die eerst een verhaal ging voorlezen en vervolgens vertelde over de specifieke sport. De Professor Casimirschool besteedt extra veel aandacht aan taal, omdat dit de basis is van het behalen van succes op de basisschool en voor de algemene ontwikkeling in het bijzonder.

Aan het eind kregen de leerlingen evenals de gasten nog een heerlijk voorleesontbijtje aangeboden. De uitgenodigde gasten waren: - dhr. Gerrit de Boer, hoofd van de afdeling sport bij Omrop Fryslan was te gast bij groep 1 - dhr. Marius Dussel, regioverslaggever Leeuwarder Courant kwam in groep 2 voorlezen - dhr. Michel. Breuer, aanvoerder SC Heerenveen was de grote held voor de groepen 3 en 4 -dhr. Piet Venema, schaatstrainer en ijsmeester van de Elfstedentocht vertelde boeiend voor groep 5 en vergezelde dit met beelden op het digitale schoolbord - mw. Geartsje Leistra, sportvrouw en voormalig lid van de jeugdkernploeg schaatsen en moeder van Doutzen Kroes was een boeiende voorleesgast in groep 6 - dhr. Jeen van den Berg, Elf- stedentochtwinnaar en schaatsicoon was nog even fanatiek in zijn verhalen als altijd en was een heel bijzondere gast voor de leerlingen van groep 7. De heer Alex Pama, algemeen directeur van SC Cambuur was met een mooi verhaal de held in groep 8 en omdat er nog wat tijd over was, maakte hij ook nog de leerlingen van groep 5 ontzettend blij met zijn bezoek.

Het onder de aandacht brengen van het belang van de sport in samenhang met deze gasten was heel bijzonder. Daarnaast waren de kinderen volop in de gelegenheid hun lijst met vragen beantwoord te krijgen. Iedereen op de Professor Casimirschool zal deze ochtend niet snel vergeten en dat alles in het belang van het voorlezen en de taalontwikkeling in het algemeen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland