Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Plek voor sociaal pension in Drachten

do 28 januari 2010, 12.11 uur

DRACHTEN - Er zijn vergevorderde plannen om een sociaal pension in een pand aan de Stationsweg 118 in Drachten te vestigen. Dit pand voldoet aan tal van eisen waaraan een sociaal pension moet voldoen en is geschikt om intern te verbouwen binnen de financiële mogelijkheden. Het sociaal pension biedt onderdak aan 24 volwassen mannen en vrouwen uit Drachten en omgeving die onvoldoende zelfredzaam zijn om zelfstandig te wonen. Zij worden nu nog grotendeels in Leeuwarden opgevangen. Het pension biedt hen de mogelijkheid om terug te keren naar hun oude omgeving.

De bewoners van het sociaal pension worden professioneel begeleid naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Dit kan variëren van uitstroom naar een zelfstandige woning tot een langdurig verblijf in het pension met een zo groot mogelijke mate van zelfredzaamheid. Binnen het pension is 24 uur per dag, 7 dagen per week toezicht en begeleiding.

De begeleiding en toezicht worden verzorgd door Zienn, een organisatie voor maatschappelijke opvang. Woningcorporatie WoonFriesland wordt eigenaar van het pand (waar vroeger de mavo Rehoboth was gevestigd) en zal het verbouwen en onderhouden. Om Stationsweg 118 in gebruik te kunnen nemen als sociaal pension is een bestemmingsplanwijziging nodig. De procedure daarvoor wordt binnenkort gestart.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer