Account
Logo
Zoeken
7 °C

Amelander taxichauffeur mishandeld

wo 27 januari 2010, 17.21 uur

LEEUWARDEN - Een 28-jarige inwoner van het Duitse Engelkirchen is door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. De man heeft in de nacht van 16 maart 2008 op Ameland een chauffeur van Cositax mishandeld. De Duitser zou het niet eens zijn geweest met de ritprijs die de taxichauffeur in rekening bracht. De man zou geprobeerd hebben de op de grond liggende taxichauffeur tegen het hoofd te schoppen.

Dat was bepaald niet zachtzinnig gegaan: 'Zoals je op een voetbalveld een bal wegtrapt', had een van de getuigen verklaard. In Buren, vlakbij de Noordwal, kwam het tot een confrontatie tussen de twee mannen. Ze bleken elkaar te kennen: de Duitser had een poosje gewerkt voor het concurrerende taxibedrijf op Ameland. Tijdens de roemruchte Amelander taxi-oorlog zouden de twee ook wel eens mot hebben gehad.

De chauffeur had het groepje waartoe ook de verdachte behoorde naar Buren gebracht. Volgens een van de inzittenden vroeg de chauffeur vijf euro per persoon. De Duitser zou daar niet mee akkoord zijn gegaan. Tijdens de rit had de man volgens de chauffeur al gediscussieerd over de prijs. Toen hij weigerde te betalen zou de chauffeur geprobeerd hebben hem weer in de bus te zetten.

De Duitser, hij verscheen niet op de zitting, had verklaard dat de taxichauffeur hem meteen had aangevallen. Uit zelfverdediging had de verdachte de chauffeur geslagen. Volgens de getuigen was er wel iets meer gebeurd: nadat hij de chauffeur tegen de grond had gewerkt, zou de Duitser op de man ingeslagen en geschopt hebben. Hij zou geprobeerd hebben het hoofd van de chauffeur te raken.

De taxichauffeur kon de schoppen met zijn armen afweren. De man had geen ernstig letsel opgelopen. Omdat de Duitser geen strafblad had, hield de officier van justitie zijn eis beperkt tot een werkstraf van 80 uur. De advocaat van de Duitser vond dat zijn cliënt uit noodweer had gehandeld. De rechter was het daar niet mee eens en vond de eis zelfs aan de magere kant. Hij deed er nog twintig uur bij op. Na het voorval zou er een verzoenend gesprek zijn geweest tussen de chauffeur en de verdachte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!