9,8 °C

'Schieten met buks was burgerplicht'

wo 20 januari 2010 16.52 uur

LEEUWARDEN - Dat hij in de nacht van 23 april vorig jaar vanuit zijn voordeur een paar keer zijn luchtbuks had afgevuurd, dat ontkende de 45-jarige Drachtster maandag niet op de zitting van de politierechter. Hij had het gedaan om de buurman af te schrikken. 'Hij tuigde de buurvrouw af', zei de man. Dat hij de buurman met het wapen bedreigd, daar was hij het niet mee eens.

Volgens de buurman had de Drachtster het wapen -waar geen kogels in zaten- op hem gericht en tot vijf keer toe de trekker overgehaald. De verdachte meende te weten dat hij drie had gevuurd en hij wist zeker dat hij de loop naar de grond had gericht. De buurman was wel vaker bezig. 'Het was elke maand feest', aldus de verdachte. 'De politie kwam al niet eens meer'.

Hij vond dat hij de buurvrouw moest helpen. 'Ik zag het als mijn burenplicht'. Hij was niet verder gekomen dan zijn eigen voordeur. Daarom werd hij niet veroordeeld voor het in het openbaar dragen van een wapen. Wel kreeg de Drachtster een boete van 150 euro omdat hij de buurman met de buks had bedreigd. Het was zijn bedoeling geweest om de buurman te laten schrikken. 'Het hielp wel', zei de man droogjes.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7