Account
Logo
Zoeken
10.1 °C
Foto: Evert de Vries | Klik hier voor meer foto's van de brand

Man uit Zwagerbosch neergeschoten

di 19 januari 2010, 16.02 uur

SWEAGERBOSK - Een man uit Zwagerbosch is dinsdag compleet door het lint gegaan en hij werd uiteindelijk dinsdagmiddag bij een basisschool in Heerenveen door de politie overmeesterd. Het begon allemaal eerder op de dag toen hij zijn eigen woning aan de Heidewei in brand stak. De brandweer van De Westereen werd echter snel door alerte buurtbewoners gealarmeerd (12.25 uur) en de brand werd in de kiem gesmoord. Er was op dat moment niemand aanwezig en de brandweer wist de woning te betreden door glas in te slaan.

De man is vervolgens in verwarde toestand met een groot mes bij zich, in zijn auto was gestapt en in onbekende richting weggereden. Bij de politie was bekend dat de man relationele problemen met zijn ex-vrouw had, die met hun twee kinderen in Heerenveen woont. Het vermoeden bestond dat hij daar naartoe was gereden. Onmiddellijk werden alle eenheden in de omgeving van de woning en de werkplek van de vrouw en de school van de kinderen in de gaten te houden.

De man reed inderdaad eerst naar het werkplek van zijn ex-vrouw aan de Burgemeester Falkenalaan en ging hier naar binnen. De vrouw was hier niet aanwezig, waarna het vermoeden was, dat de man naar de school van de kinderen zou rijden. Agenten hadden uit voorzorg de leiding van de basisschool gewaarschuwd om alle ramen en deuren te sluiten. Even later zagen de agenten de man kwam met hoge snelheid in zijn auto het schoolplein op rijden. Hij stapte met het mes in zijn hand uit en probeerde de school binnen te gaan.

Agenten probeerden de man eerst te kalmeren en waarschuwden hem niet naar binnen te gaan. Toen de man weigerde te luisteren en opnieuw probeerde de school binnen te gaan, loste een agent gericht enkele schoten op zijn benen en arm. Hierbij werd de verdachte in zijn been en arm geraakt en zakte neer. Vervolgens probeerde hij zichzelf nog van het leven te beroven door met het mes zich in de buik te steken. Door snel te handelen, wisten de beide agenten dit te voorkomen door de man met peperspray te bedwelmen. Hierna kon hij aangehouden worden.

Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd. Later die dag is hij overgebracht naar het UMCG in Groningen waar hij een operatie aan zijn been zal moeten ondergaan. De brand in de woning van de man kon snel worden geblust. De leerlingen en leiding van school werden door de buurtagent opgevangen. Van hem kregen alle betrokkenen een nieuwsbrief mee met daarin kort samengevat de gebeurtenissen van die middag. Ook zijn de leerlingen en leidinggevenden en andere betrokkenen doorverwezen naar bureau Slachtofferhulp. De technische recherche van politie Fryslân stelt nog een sporenonderzoek in. Het mes werd in beslag genomen.

Foto's van schoolplein zijn te zien op www.feannijs.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt