Account
Logo
Zoeken
10.7 °C

Drogeham in actie voor Margot op Haïti

ma 18 januari 2010, 11.16 uur

DROGEHAM - De 26-jarige Margot de Greef uit Twijzel zit al sinds april 2008 op Haïti. Ze werd uitgezonden vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk te Drogeham als een diaconaal werker. Nu Haïti getroffen is door een ramp, bundelt Drogeham haar krachten om geld in te zamelen om Margot vanuit het thuisfront nog beter financieel te ondersteunen.

Op 23 januari wordt de actiedag in Drogeham gehouden in en bij de gebouwen van de Chr. Gereformeerde Kerk.

Haïti was al het armste land van het westelijk halfrond en werd afgelopen week getroffen door een enorme aardbeving waarbij tienduizenden doden en gewonden vielen. Het land is in de afgelopen jaren ook al getroffen door een viertal orkanen, waardoor grote delen van de infrastructuur en vele woningen zijn vernietigd. Voor de hulpverlening aan de slachtoffers en - hierna - de wederopbouw van Haïti is enorm veel geld nodig.

Tijdens de actiedag worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals autowassen, verkoop van snijbloemen, taarten, kaarsen en suikerbroden. Er is een dienstenmarkt waarbij mensen hun vakmanschap aanbieden en ook statiegeldflessen kunnen worden ingeleverd. Voor de kinderen is er een speciale ranja-koe welke tegen een kleine bijdrage 'gemolken' kan worden. Als afsluiting van deze actiedag zal 's avonds om 20.00 uur in de kerk een samenkomst worden gehouden met samenzang en muziek. Tevens zal er gebed zijn voor alle slachtoffers en hulpverleners op het getroffen Haïti.

Link: http://margotdegreef.waarbenjij.nu/

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.8%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk