Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Boetes voor illegale vogels

do 10 december 2009, 20.58 uur

LEEUWARDEN - Een 25-jarige inwoner van Houtigehage kon niet goed aan de economische politierechter uitleggen hoe hij in het bezit van zeven ijsvogels was gekomen. Van wie hij de vogels had overgenomen, wist hij niet meer. Via via was hij bij die persoon terechtgekomen. Het was op zijn minst merkwaardig dat de overdracht plaatsvond op een parkeerplaats in het midden van het land, vond de rechter.

Wilde ijsvogels zijn beschermde dieren, er mag niet in worden gehandeld. Via advertenties op Vogelmarktplaats.nl was de politie de Harrekiet op het spoor gekomen. Toen de politie begin juli vorig jaar bij de man thuis een kijkje kwam nemen, probeerde een maat van de Harrekiet de vogels op de wc te verstoppen. De vogels hadden verkeerde ringen om, die de verdachte overigens wel eerst had opgestuurd naar degene van wie hij de dieren had gekocht.

De man kreeg donderdag van de economische politierechter een boete van 500 euro. De maat die de vogels op de wc verstopte, een 25-jarige Houtigehaagster, bleek thuis een aantal vogels te hebben die ook niet verhandeld mogen worden. Alleen als ze gekweekt zijn mogen de vogels in een volière gehouden worden. De Houtigehaagster kon geen kweekverslagen overleggen.

Bovendien was de buitenvolière volgens deskundigen veel te klein om vogels in te kweken. Het ging om 14 bonte vliegenvangers, 3 boomkruipers en 2 boomklevers. De eigenaar beweerde dat hij de ouderparen had gekocht, hij wist niet meer van wie. De Houtigehaagster kreeg een boete van 400 euro, plus nog eens datzelfde bedrag, maar dan voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!