Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Tot 2 jaar geëist voor mishandeling

wo 9 december 2009, 16.50 uur

LEEUWARDEN - Wat een gezellig avondje stappen had moeten worden, eindigde eind maart voor twee groepen jongeren in een gewelddadig treffen. Een groep jongens uit Noordwolde raakte in de nacht van 22 maart slaags met een groepje Jubbegasters. Zeker drie Noordwoldigers kregen er stevig van langs. Een van hen, een 19-jarige jongen, liep zwaar letsel op.

De jongen werd in een tuintje in elkaar geslagen en waarschijnlijk ook geschopt. Tegen drie leden van de 'groep-Jubbega' eiste de officier van justitie bij de Leeuwarder rechtbank tot twee jaar cel voor openlijke geweldpleging. Voor een 22-jarige Jubbegaster vorderde de officier 18 maanden cel.

De officier vindt dat deze verdachte ook de 12 maanden voorwaardelijke celstraf die hem sinds een veroordeling in november vorig jaar boven het hoofd hingen uit moet zitten. Twee verdachten, een 20-jarige Jubbegaster en een 21-jarige inwoner van Gorredijk, hoorden twee jaar cel tegen zich eisen. Ook zij liepen in de proeftijd van een eerdere strafzaak. In september vorig jaar kregen zij zes maanden cel voorwaardelijk opgelegd.

Ook deze voorwaardelijke straffen moeten omgezet worden in onvoorwaardelijke, vindt de officier. De groepen raakten slaags in Noordwolde, nadat ze in de borrelbus van Smithy's Palace in Eesveen ruzie hadden gekregen. In Smithy's Palace was er ook al onenigheid geweest. Een meegereisde beveiliger zette een 21-jarige beroepsmilitair uit Jubbega -zijn zaak moet nog door de rechtbank behandeld worden- in Noordwolde uit de bus.

De militair ging op de vuist met de Noordwoldigers, waarop de groep-Jubbega de bus uitstormde en ook begon te vechten. Bij de knokpartij raakten zeker twee Noordwoldigers gewond, waaronder de 19-jarige, die wellicht blijvend letsel aan zijn oog opliep. De 20-jarige Jubbegaster en de Gorredijkster zeggen dat ze niet hebben gevochten. Volgens de officier van justitie hebben ze wel degelijk hun steentje bijgedragen.

De officier spuide zijn kritiek op de manier waarop Smithy's Palace het drinkgedrag van de veelal jeugdige klanten stimuleert. Op de avond dat de twee groepen ruzie kregen konden de jongeren voor twintig euro onbeperkt drinken in de dancing. De verdachten hadden stuk voor stuk behoorlijk wat gedronken. Uitspraak: 22 december.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog